Menu
NL  DE  EN

Stijn, Radiologie Zürich , 12-10-2016

Na een vijftal jaar gewerkt te hebben in een regionaal ziekenhuis in België, waar ik overigens een zeer leuke tijd beleefde, was ik toch op zoek naar een nieuwe uitdaging. Je bent jong en je wilt wat zeggen ze dan! Het buitenland heeft me altijd aangetrokken en ik wou eens ervaren hoe de gezondheidszorg op een ander werkte. Ik besloot op het internet een kijkje te nemen en kwam al snel uit bij IRIS Medical en Frans Dames. Ik kon zijn naam nog vaag herinneren aangezien tijdens mijn opleiding er iemand al eens over gesproken had.

Na hem een mailtje te sturen, ben ik op een namiddag naar Den Haag gereden voor een informatief gesprek. Meteen viel me op hoe open en hartelijk Frans is en de grote kennis die hij heeft over het werken en leven in Zwitserland. Hij geeft jou alle vrijheid om je ideale baan aan hem voor te leggen en luistert naar je wensen. Na alles even te laten bezinken, wist ik het zeker. Ik heb mijn job in België opgezegd en begon met de voorbereidingen om in Zwitserland aan te slag te gaan. De Duitse taal beheerste ik niet echt en ben op aanraden van Frans een aantal weken naar Berlijn gegaan om er een intensieve cursus te gaan doen, wat een heel leuke ervaring was en zeker een aanrader! 

Nadat ik de taal wat had bijgeschaafd, ben ik naar Zürich getrokken. Dit was ook de enige stad waar ik absoluut naar toe wilde. In de tussentijd had Frans er voor mij twee interviews/meeloopdagen geregeld.

De meeloopdagen waren zeer leerrijk en zo krijg je toch al een goed beeld van de afdeling.

*Zürich

Op het einde van de dag heb je dan een gesprek met de leidinggevende en directie over hoe de dag verlopen is en stellen ze je een aantal vragen. Je kan het zien als een normaal sollicitatiegesprek. Nadat ik niet goed wist, voor wie te kiezen, had ik na overleg met Frans toch kunnen besluiten en had ik het geluk dat ze me een mooi contract aanboden. En dusdanig begin ik 1 november in een groot privéziekenhuis in Zürich. Het is allemaal nog zeer spannend voor me en kijk er naar uit te kunnen starten.

 

*mijn nieuwe werkplek!

Ik kan Frans alleen maar bedanken voor alle hulp. Het is zeer aangenaam te weten, dat je altijd op iemand kan terugvallen bij vragen en dergelijke. Zo heb je niet het gevoel er alleen voor te staan. Gedurende het hele proces heeft Frans me zeer goed begeleid en grijpt hij gepast in bij eventuele problemen!

 

Groeten

Stijn

Return

 

©2022 IRIS medical employment - disclaimer |  Privacy Statement & Cookieverklaring  | inloggen