Menu
NL  DE  EN

Simone, MBB radiologie, kanton Zürich, 16-05-2016

Hallo Allemaal,

Per mei 2016 ga ik beginnen als MBB ' er op de radiologie in een stadje bij Zürich. Ik zal hieronder vertellen hoe ik daar precies bij ben gekomen.

Ik heb mijn diploma behaald op 6 februari 2015 en sindsdien was ik op zoek naar een baan als MBB’er. Tijdens de studie heb ik als een half jaar stage gelopen in Zwitserland en omdat het moeilijk voor mij was om in Nederland een baan te vinden heb ik besloten om te kijken of ik in Zwitserland zou kunnen gaan werken.  Via een studiegenoot ben ik bij Irismedical terecht gekomen. Ik heb mij toen aangemeld via de site en ik kreeg vrij snel antwoord dat ik maar even in Den Haag moest komen. Ik ben bij Frans Dames op bezoek gegaan om het een en ander te bespreken. Hier kwamen onder andere aan bod wat ik precies wilde gaan doen en waarom ik dan naar Zwitserland wilde.

Frans gaf toen aan dat het handig was om een taalcursus Duits te gaan volgen om de taal beter te leren beheersen. Ik ben toen een week in Münster geweest bij een gastgezin had bijna aansluitend mijn eerste sollicitatie in Zwitserland. Deze sollicitatie liep niet helemaal zoals ik gehoopt had en dat is toen ook niets geworden.  In later ben ik ook nog naar Bern en Zurich geweest om te solliciteren. Deze afdelingen pasten helaas niet goed bij mij. Het klikte niet helemaal. Ook was mijn zelfvertrouwen niet zo heel groot omdat ik al een keer afgewezen was. Ik ben weer naar Den Haag en met Frans gaan praten om te kijken hoe het beter kon. Hij heeft mij hierbij goed geholpen door samen met mij mijn CV te verbeteren. En ook eens te kijken hoe ik beter kon solliciteren, zodat ik toch mijn doel, werken in Zwitserland, waar kon maken. Om mijn zelfvertrouwen te vergroten was het advies ook om nog een langere taalcursus te gaan doen, zodat ik de taal echt goed kon beheersen. Ik heb toen besloten om naar Berlijn te gaan. Daar heb ik twee weken les gehad en bij een gastgezin gewoond. Dat was erg leuk en vooral erg leerzaam! Ik heb er veel medestudenten ontmoet die ook zo hun redenen hadden om de Duitse taal te leren. Dit was erg prettig en ik heb daar een goede ervaring aan over gehouden. Mijn zelfvertrouwen groeide daardoor ook .

Na de cursus was het toch echt weer tijd om nog een keer te solliciteren. Dit keer had Frans drie sollicitaties voor mij geregeld en hielp hij mij goed met het organiseren van mijn reis.

 

Na een week in Zwitserland te zijn geweest en drie sollicitaties te hebben gehad moest ik zelf de maandag erop naar een ziekenhuis bellen om te vragen of ze mij wilden aannemen. Door alle cursussen en goede informatie had ik wel een goed gevoel over de sollicitaties, maar durfde dat niet echt uit te spreken, want voor je het weet ging het alsnog niet door.
Het eerste ziekenhuis wat ik had gebeld in Uster was meteen raak! Ze wilden mij graag aannemen en ik was daarover het meest enthousiast. Het ziekenhuis past goed bij mij en ik denk dat ik daar een hele leuke tijd ga hebben.

Mijn ziekenhuis

Ik wil Frans Dames natuurlijk heel erg bedanken voor zijn goede steun tijdens de sollicitaties. Hij doet er alles om er voor te zorgen dat je op een juiste wijze kan solliciteren. Bij de sollicitaties zelf moet je het toch echt zelf doen en doordat mijn zelfvertrouwen was gegroeid heb ik een goede en leuke baan kunnen vinden!

Groetjes,

Simone

Return

 

©2022 IRIS medical employment - disclaimer |  Privacy Statement & Cookieverklaring  | inloggen