Menu
NL  DE  EN

Robert-Jan MBB Radiologie Bern Zwitserland , 25-10-2018

Hallo allemaal, mijn naam is Robert-Jan en ik begin per 1 december als MBB’er radiologie bij het academisch ziekenhuis in Bern in Zwitserland!

 

 

Afgelopen juli heb ik de MBRT afgerond. Lange tijd dacht ik erover waar te gaan beginnen: bij defensie of het buitenland. Veel overwegingen dus. In het laatste studie jaar kreeg ik via Frans Dames van IRIS medical een algemene voorlichting over Zwitserland. Zijn verhaal motiveerde en later op zijn kantoor in Den Haag heb ik later een nog beter beeld gekregen welke mogelijkheden er allemaal voor mij waren. Een erg fijn gesprek en we leerden elkaar ook persoonlijk beter kennen. Hij vertelde mij over het land, de banen, de cultuur en gaf ook veel praktische tips. Frans woonde tot voor kort een aantal jaren in Zwitserland en dat werkt zeer informatief! Hij was ook erg belangstellend over mijn wensen en hield ook later rekening met mijn belangen. Vervolgens maakten we een globale planning, moest ik mijn CV uitwerken, Duits gaan lezen en schrijven en ik ging een extra cursus Duitse taalvaardigheid volgen. Het heeft nog even geduurd voordat ik daadwerkelijk in oktober richting Berlijn vertrok voor taalcursus (sinds mijn HAVO weinig aan mijn Duits gedaan). Daar in Berlijn heb ik twee volle weken hard gewerkt en ook veel plezier gehad! Ik zag veel verbeteringen en vertrouwde erop dat de sollicitatiegesprekken goed zouden verlopen. Ondertussen had Frans binnen twee weken veel werk verzet. Ik werd uitgenodigd om bij drie ziekenhuizen te solliciteren. Super goed nieuws! Aansluitend aan de cursus ben ik van Berlijn doorgereisd naar Zwitserland. Ik solliciteerde elke dag op een andere afdeling en in een andere stad. Alles was goed geregeld. Ik zag twee ziekenhuizen in de bergen en eentje in Bern. Van alle drie had ik een positieve indruk. Omdat beide bergziekenhuizen relatief kleiner waren en in verhouding met Bern minder opties boden in specialisaties, heb ik uiteindelijk gekozen voor dit academische ziekenhuis.

*Bern!

En de stad lijkt me ook enorm leuk. Frans woonde zelf een aantal jaren in Bern en me al veel verteld over wat ik er vooral niet moet missen.

Ik kijk enorm uit naar mijn nieuwe baan, hoop snel leuke collega’s te ontmoeten en lekker aan de slag te gaan!

Return

 

©2022 IRIS medical employment - disclaimer |  Privacy Statement & Cookieverklaring  | inloggen