Menu
NL  DE  EN

Patrick MBB'er radiotherapie 1, 09-06-2021

"Toen het moment naderde dat ik mijn diploma eindelijk in ontvangst zou mogen nemen, vond ik het nog lastig om te bedenken wat ik na de opleiding zou gaan willen doen. De meest voordehand liggende optie was uiteraard om in Nederland een baan te zoeken en dit was dan ook tot lange tijd mijn bedoeling. Tijdens mijn afstudeerfase kwam met Frans Dames in contact. Hij vertelde het een en ander over het werken als MBB’er in Zwitserland.

Ik had al eerder verhalen gehoord over studenten die na de opleiding naar Zwitserland zijn gegaan om daar te werken en dit leek mij ook al lange tijd interessant, maar veel verder dan enkel interesse was er niet van gekomen. Ik was erg benieuwd wat er tijdens het informatiegesprek allemaal naar voren zou komen. Mijn interesse werd naarmate de informatie die Frans vertelde steeds groter en groter. Hij legde uit hoe het werk als MBB’er was in Zwitserland en welke mogelijkheden er allemaal zijn binnen ons vakgebied. Het was ook erg fijn dat hij uit ervaring kon spreken over het leven in Zwitserland en dat hij alle ziekenhuizen erg goed kent, doordat hij er zelf jarenlang heeft gewoond en zeer goede contacten heeft met de ziekenhuizen.

Na dit informatiegesprek was ik zo enthousiast geworden dat ik enige tijd later bij Frans op kantoor in Den Haag zat om meer informatie te krijgen en specifieker in te kunnen gaan op mijn persoonlijke situatie en wensen. Ik gaf aan dat mijn voorkeur op het vakgebied radiotherapie lag. Frans hielp mij tijdens dit gesprek al erg goed om de mogelijkheden te bespreken. Ook vragen over praktische zaken van het dagelijkse leven in Zwitserland kon die allemaal voor me beantwoorden. Na dit gesprek dacht ik nog even rustig na over wat ik precies wou,  ik kon Frans altijd appen of mailen bij vragen en uiteindelijk heb ik besloten om alles door te zetten en dat ik op sollicitatie wou gaan in Zwitserland. Frans hield goed rekening met mijn voorkeuren; op de radiotherapie en in een grotere stad. Hij hield me goed op de hoogte van de vorderingen die hij maakte met betrekking tot de ziekenhuizen waar ik op bezoek kon gaan. Uiteindelijk ging ik op bezoek in een universiteitsziekenhuis in Zurich en het kantonziekenhuis in een andere regio. Je loopt hier dan een complete dag mee op de afdeling, zodat je gelijk een goede indruk krijgt van het ziekenhuis en de medewerkers van jou. Beide ziekenhuizen zijn mij goed bevallen, waarbij mijn persoonlijke voorkeur ging naar het kantonziekenhuis.

Terug in Nederland hield Frans mij op de hoogte van de situatie met uiteindelijk het verlossende telefoontje dat ik er een baan aangeboden kreeg! Ook vanaf dit moment zorgt Frans ervoor dat alles goed verloopt en kun je met al je vragen terecht.  Het hele proces is me ontzettend goed bevallen en naar mijn inzien had het niet beter of sneller kunnen gaan.

Ik heb erg veel zin om 1 oktober aan de slag te mogen met mijn nieuwe baan als radiotherapeutisch laborant in Zwitserland!

 

Voor IRIS medical. Update:

hier een foto laatst uit de bergen.

 

Zéér naar mijn zin!

 

Return

 

©2023 IRIS medical employment - disclaimer |  Privacy Statement & Cookieverklaring  | inloggen