Menu
NL  DE  EN

Michelle, MBB-er radiologie, 21-10-2014

In het laatste studiejaar van de opleiding MBRT ben ik drie maanden op buitenlandstage in Finland geweest. Dit is mij zo goed bevallen, dat ik eigenlijk toch graag weer naar het buitenland wilde. In het derde studiejaar, tijdens m'n stage is er al een vriendin via IRIS medical naar Zwitserland verhuisd en dit bevalt haar nog steeds heel goed. Dit in het achterhoofd hebbende ben ik gaan informeren bij IRIS medical. Snel werd de afspraak gemaakt en ben ik op gesprek geweest in Den Haag. Voor mij was het eigenlijk vrij snel duidelijk: dit is het! De uitleg was helder, de foto´s spraken voor zich en de begeleiding was top!

Nu was het alleen nog wachten op mijn diploma. Op 24 augustus ben ik afgereisd naar Duitsland voor een taalcursus Duits van twee weken. Elke dag heb ik Duitse taalles gevolgd, maar natuurlijk heb ik ook Berlijn verkend. De bedoeling was dat ik meteen vanuit Duitsland naar Zwitserland zou gaan voor m'n sollicitatiegesprekken. Echter, de Zwitserse ziekenhuizen wilden eerst m'n definitieve diploma afwachten. De diploma-uitreiking was 25 september en zondag 28 september vloog ik naar Zwitserland! Ik wilde er graag wat eerder zijn om zo een indruk van het land en de omgeving te krijgen waar ik zou gaan wonen en werken.

 

Eerste ziekenhuis

Op dinsdag 30 september had ik m'n eerste sollicitatiegesprek in stad in het noorden van het land. Eerst had ik een introductiegesprek, waarbij werd gekeken hoe mijn Duits was. Het was een gesprek waarin heel vriendelijk  gevraagd werd waarom ik naar Zwitserland wilde, wat mijn drijfveer was en hoe ik mijn toekomst in Zwitserland zag. Na dit eerste gesprek kreeg ik een rondleiding over de afdeling. Het eerste wat me opviel was het feit dat het een zeer kleine afdeling was, waarbij op die dag drie MBB-ers aan het werk waren. Er stonden één CT, een MRI, twee röntgentoestellen en een mammografietoestel.

Na de rondleiding mocht ik meegelopen op de afdeling en rond 11:30 uur was het tijd om terug naar het station te gaan. Vanaf daar ben ik twee uur met de trein gereisd naar een andere stad voor een afspraak met iemand van het personeelsbureau van het ziekenhuis. Ik stapte de trein uit, en links waren maisvelden en rechts weilanden.....! Maar gelukkig is er Google maps en ben ik naar het personeelsbureau gelopen. Daar werden weer vragen gesteld en werd de structuur van het bedrijf uitgelegd en dat mijn ziekenhuis één van de ziekenhuizen was is onder dit bedrijf viel. Verder zijn de contractvoorwaarden besproken en werd de afspraak gemaakt dat ik later die week zou horen of ik aangenomen werd.

 

Tweede ziekenhuis

Na deze dag was ik zeer positief, alhoewel ik het toch wel een klein team vond. IRIS medical had al gelijk aansluitend een sollicitatie in een tweede ziekenhuis geregeld. Het was in een stad vlakbij Zürich waar ik om 9.00 uur moest zijn. De afdelingsmanager zou speciaal op haar vrije dag voor mij naar het ziekenhuis komen. Tuurlijk heb ik hier geen "nee" tegen gezegd. Ik wilde graag zien hoe dit tweede ziekenhuis was, zodat ik een bewuste keuze kon maken.

 

De eerste indruk (en de regen benadrukte dat), was dat dit tweede ziekenhuis een erg grauw, groot gebouw was. Ik dacht nog bij mezelf dacht:  waar ben ik aan begonnen. Is dit het dan? Maar eenmaal binnen werd ik heel vriendelijk begroet door het afdelingshoofd waarmee ik een kennismakingsgesprek had. Hierbij werd erg veel over de planning, de werkwijze van het ziekenhuis en de afdeling uitgelegd. Vervolgens kreeg ik een rondleiding over de afdeling. De eerste indruk van de afdeling was dat er veel vrij nieuwe toestellen stonden en er ongeveer 20 MBB-ers op de afdeling werkten. Er wordt veel aan bijscholing/nascholing gedaan.

 

Na deze rondleiding kwam de vraag of ik wilde meelopen of dat ik al genoeg had gezien en terug naar m'n hostel wilde. Natuurlijk wilde ik meelopen! Ik wilde de sfeer proeven, hoe er werd gewerkt en hoe de onderlinge contacten waren. Tijdens het gesprek kreeg ik een compliment voor m'n Duits en tevens te horen dat ze zeer positief over me waren. De afdelingsmanager zou weer naar huis gaan. Ik ben bij twee ontzettende lieve mensen `neergezet` en heb meegelopen op de röntgen, CT en doorlichting. Om 15.00 uur heb ik afscheid genomen.

Na deze dag was voor mij eigenlijk al meteen duidelijk dat het tweede ziekenhuis méér uitdaging bood dan het eerste ziekenhuis: modernere apparatuur, bijscholing en de grootte van de afdeling. Daarnaast was de sfeer in het tweede ziekenhuis geweldig. Ik werd meteen opgenomen in het team. Dit heb aan IRIS medical doorgegeven en nu was het afwachten. Beide ziekenhuizen waren positief over me.

 

Op het station in Zurich heb ik m'n koffer opgehaald, nog wat souvenirs meegenomen en naar het vliegveld gegaan. Koffer ingecheckt en mezelf voorgenomen een oogje dicht te doen in het vliegtuig. Het was een lange dag en ik was bekaf.

Meteen de dag erna kreeg ik al van Frans te horen dat ik aangenomen ben door het ziekenhuis bij Zürich en dat het contract per post mijn kant op komt! Ik had nooit verwacht dat het allemaal zo snel zou gaan en 1 november kan ik al beginnen.

Groetjes

Michelle.

 

 

Return

 

©2022 IRIS medical employment - disclaimer |  Privacy Statement & Cookieverklaring  | inloggen