Menu
NL  DE  EN

Frank MBB'er Radiologie Bodensee Zwitserland, 22-11-2019

Deze week drie ziekenhuizen bezocht: ik begin aan de Bodensee in Zwitserland!

Tijdens de laatste fase van mijn opleiding begon ik na te denken waar ik graag zou willen werken. Ik had al een stage van vijf maanden in Australië gedaan. Het leek het mij leuk om nogmaals naar het buitenland te gaan, maar nu voor langere tijd.  Via de opleiding had ik al enige verhalen gehoord over werken als MBB’er in Zwitserland, wat mij erg aansprak. 

Na wat een paar keer met elkaar te hebben gemaild, mocht ik bij Frans Dames langs komen in Den Haag. Hier heeft hij mij van alles uitgelegd over werken in Zwitserland, het land zelf en het traject naar de sollicitatie toe. Frans legde hierbij goed de mogelijkheden tot het werken in de verschillende ziekenhuizen uit. Ook vertelde hij dat ik bij vragen gewoon een berichtje moest sturen. Na er even over te hebben nagedacht, was ik snel om: werken in Zwitserland was de volgende stap in mijn carrière!
Voorafgaand aan het solliciteren raadde Frans mij aan om een cursus Duits in Berlijn te volgen, om zo mijn taalvaardigheid te verbeteren. Tijdens deze 2 weken in Berlijn had ik veel contact met Frans en heeft hij mij de verschillende ziekenhuizen in Zwitserland doorgegeven waar ik mogelijk op bezoek zou kunnen gaan. Na de taalcursus ben ik dan ook gelijk van Berlijn naar Zwitserland gegaan om een kijkje te nemen in drie verschillende ziekenhuizen. Je krijgt op deze manier een goed beeld van de afdeling en de collega’s die er werken.

 De Bodensee

Na de sollicitaties wilden alle drie de ziekenhuizen mij graag aannemen op de radiologie! Een luxe vergeleken met de arbeidsmarkt in Nederland, maar ook een moeilijke keuze. Uiteindelijk heb ik voor het ziekenhuis  gekozen dat op een prachtige locatie aan de “Bodensee” ligt. Leuk team, prima personeelskamer en ik kan er alles in mijn vak gaan doen.

Foto hieronder: hier ga ik werken

Zowel tijdens de taalcursus als het solliciteren heb ik veel contact gehad met Frans. Hij kwam met handige tips over het solliciteren en de reis er naar toe. Het intensieve contact was erg fijn, zeker omdat je naar een nieuw land en een andere werkomgeving gaat. “

Groeten van Frank 

 

Return

 

©2022 IRIS medical employment - disclaimer |  Privacy Statement & Cookieverklaring  | inloggen