Menu
NL  DE  EN

MBB er radiologie Lisa, Zwitserse Alpen, 14-09-2017

Tijdens de opleiding Medisch Beelvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) te Groningen had ik de mogelijkheid om in het buitenland stage te lopen. Deze kans heb ik toen met beide handen aangegrepen. Mijn radiotherapie stage heb ik in Bloemfontein, Zuid-Afrika gelopen en ik heb vervolgens in Nederland mijn radiologie stage voltooid.
Het werken in het buitenland vond ik erg interessant en ik heb hier in het vierde jaar van de opleiding nog vaak over nagedacht. En dan breekt het laatste halfjaar van de opleiding aan en is het behalen van een diploma zomaar in zicht.

 


Dus ook ik moest toen goed nadenken over wat ik na mijn opleiding wilde gaan doen.
Van meerdere studenten had ik gehoord dat ze plannen hadden om na de opleiding naar Zwitserland te vertrekken om daar te gaan werken. Dit trok ook mijn aandacht en ik wilde hierover graag meer informatie. Via de opleiding ben ik bij Iris medical terecht gekomen en ben samen met een medestudent op gesprek geweest. Hier heb ik kennisgemaakt met Frans Dames. Hij werkt al heel lang voor de Zwitsers en woonde tot voor kort ook in Bern. In ons gesprek werd veel verteld over het werken in Zwitserland en wat daar allemaal bij komt kijken. Verder werd de nadruk gelegd op de persoonlijke voorkeuren en wensen om zo een prettige werkplek in Zwitserland te vinden. 

Voordat ik naar Zwitserland kon, moest ik eerst mijn Duits verbeteren. Hiervoor biedt Frans Dames ook meerdere mogelijkheden aan zoals een privédocent of een tweeweekse cursus in Duitsland.  Ik heb gekozen om een LOI cursus Duits te volgen, zodat ik dit kon combineren met het afstuderen. Verder heb ik nog met een Duitse kennis gesprekken gevoerd in het Duits.  

Het fijne van de banen die Frans aanbood je de mogelijkheid hebt om naast de conventionele röntgen ook MRI of CT kunt leren. Dit sprak mij erg aan, omdat ik beide technieken erg interessant vind en hier graag in de toekomst mee zou willen werken.

Ik had aangegeven dat ik graag begin september naar Zwitserland wilde voor sollicitatiegesprekken. Na goed overleg heeft Frans twee sollicitatiegesprekken geregeld. Het fijne van een sollicitatiegesprek in Zwitserland is dat er vaak een meeloopdag georganiseerd wordt. Zo krijg je een goede indruk van de afdeling.  Als eerste ging ik naar een ziekenhuis in de bergen. Deze afdeling had bij mij een zeer goede en gemoedelijke indruk achter gelaten. Daarna heb ik nog een sollicitatie in een ziekenhuis in een stad gehad. Dit vond ik ook een zeer prettige afdeling.

Na goed nadenken en overleg met Frans, heb ik besloten om naar het ziekenhuis in de bergen te gaan. Begin oktober kan ik aan de slag op de radiologie. Ik kijk er erg naar uit om daar binnenkort te beginnen.

De samenwerking met Frans heb ik als zeer prettig ervaren. Vooral de goede begeleiding gedurende het hele proces en de persoonlijke aanpak vond ik erg aangenaam.

Lisa

Foto's onder: hier ga ik werken. In de bergen, uurtje rijden van Zürich.

 

Return

 

©2022 IRIS medical employment - disclaimer |  Privacy Statement & Cookieverklaring  | inloggen