Menu
NL  DE  EN

Maxine en Thomas MBB Radiologie Alpen Zwitserland, 21-09-2017

Thomas en ik, Maxine, hebben de in-service opleiding tot radiodiagnostisch laborant gevolgd in het Spaarne Gasthuis, te Haarlem. Hier hebben Thomas en ik elkaar leren kennen. Nog voordat onze relatie plaats vond had ik bij Thomas aangegeven dat ik ooit graag naar Zwitserland zou willen emigreren. Na Thomas enkele keren mee op vakantie te hebben genomen is ook hij verliefd geworden op dit mooie land met de vriendelijke mensen. Per januari 2017 hadden we besloten de droom om te emigreren waar te maken. We hebben heel wat websites afgestruind op zoek naar een geschikt bemiddelingsbureau. Een oud-collega wees ons op IRIS medical. Omdat de verhalen over IRIS erg positief waren, besloot ik een email naar Frans Dames te sturen. Het duurde niet lang of ik kreeg een reactie terug. Een bedrijf krijgt bij mij extra punten bij snelle reacties.

Foto: Thomas en ik, met onze Zwitserse herder.

Niet snel daarna hebben we een afspraak gemaakt. Thomas twee weken later. Ik ben altijd een stresskip met afspraken, maar toen ik Frans ontmoette viel meteen alle stress van me af. Frans was erg relaxt en zat vol leuke verhalen over Zwitserland en de dingen die hij allemaal beleefd heeft. Hij vertelde me zijn geschiedenis in een notendopje van 2 uur en vroeg naar mijn interesses en wat ik belangrijk vind. Vervolgens komen er allemaal leuke mogelijkheden bij Frans naar boven borrelen. Tijdens het gesprek werd ik steeds enthousiaster. Belangrijker nog: Frans is eerlijk. Hij vertelt waarom hij zijn best doet om een baan in een ziekenhuis voor je te zoeken waar je gelukkig van wordt. Toen ik Frans over Thomas vertelde, zag hij geen probleem, maar een uitdaging om voor ons beiden een plekje te zoeken dat niet te ver van elkaar vandaan zou zijn en wat we allebei leuk zouden vinden. 

Het is belangrijk om de Duitse taal goed voor te bereiden voor de sollicitaties in Zwitserland. Frans geeft ook hierbij tips. Zo zijn Thomas en ik een week naar Münster gegaan voor een cursus. Daarna hebben we nog Duitse les gevolgd via een leraar Duits van IRIS in Leeuwarden.

Frans heeft in deze tijd ook regelmatig contact gehouden. In juni hadden we onze eerste sollicitaties. Hij had zijn best gedaan om voor ieder twee ziekenhuizen te combineren in een aantal dagen, zodat het reizen beperkt bleef. Alles top geregeld. Enkel naar de receptie van het ziekenhuis lopen, sleutel van een kamertje ontvangen en de volgende dag naar de radiologie-afdeling waar je kennis maakt met de collega’s en de apparatuur. Alles bij elkaar duurt het een half dagje. Je kunt bij onduidelijkheden alles tussendoor aan Frans vragen. Ik ben nog steeds verbaasd over zijn snelheid met antwoorden.  

Bij mij was het de eerste sollicitatieronde meteen raak. Ik had mijn plekje in de bergen, niet ver van het meer van Zürich.

Thomas had helaas nog geen succes. De uitdaging bij Frans werd groter, aangezien in de omgeving van mijn werkplek weinig ziekenhuizen bleken te zijn. Toch, een halve maand nadat ik aan de slag ben gegaan, heeft Frans nog een goede baan voor Thomas gevonden. Hij is op gesprek gegaan, heeft een dag meegelopen en met succes! Een mooie locatie voor Thomas om daar te gaan beginnen. Hij kijkt er erg naar uit om daar aan de slag te gaan.

Ik woon en werk nu twee maanden hier en het bevalt me uitstekend. Nu zit ik nog in een kamer van het ziekenhuis, wat echt super goed geregeld is. Nu alles bijna rond is gaan Thomas en ik op zoek naar een huurhuisje ergens tussen onze locaties. Iemand via IRIS medical ondersteunt ons daarbij. Maar waar het ook zal zijn, overal is het echt wonderbaarlijk mooi.

Wat bij mij verschilt met Nederland: ik heb tegenwoordig genoeg aan een weekendje vrij. Ik kom in dit land heerlijk tot rust en zondag heb ik weer het gevoel dat mijn batterij is opgeladen en ik er weer een week tegenaan kan.

Frans Dames laat je niet zomaar in de steek als je een baan gevonden heb. Hij geeft tips en tricks en je kunt hem altijd alles vragen. Dat is heel fijn, Frans kent Zwitserland en kan je heel goed helpen.  

 

 

 

Return

 

©2022 IRIS medical employment - disclaimer |  Privacy Statement & Cookieverklaring  | inloggen