Menu
NL  DE  EN

Lotte, MBB Nucleaire afdeling, Bern, Zwitserland, 26-10-2015

Lotte, MBB, Nucleaire geneeskunde universiteitsziekenhuis, Bern in Zwitserland.

 

Tijdens mijn studie MBRT was ik zeer geïnteresseerd om in het buitenland te gaan werken. Ik had al veel verhalen gehoord over studenten die naar Zwitserland waren vertrokken om daar te gaan werken. Het idee van werken in Zwitserland sprak mij enorm aan, aangezien Duits een taal is die vrij snel te leren is en het niveau van de zorg in Zwitserland ook erg hoog ligt. Daarbij is het landschap in Zwitserland gewoonweg schitterend.

Tijdens mijn vierde jaar besloot ik om een buitenlandstage te volgen in Portugal. In het buitenland verblijven beviel heel goed en hiernaar wist ik dan ook zeker dat ik graag in het buitenland zou willen werken.

Tijdens het schrijven van mijn scriptie ben ik op zoek gegaan naar vacatures in het buitenland. Hier kwam ik de Zwitserse site van Frans Dames tegen. Ik had hem meteen gemaild, zodat ik eventueel na mijn diplomering gelijk zou kunnen vertrekken. Een paar dagen daarna had ik al een gesprek in Den Haag met Frans.

Tijdens dit gesprek merkte ik echt dat er werd geluisterd naar mijn wensen. Ik heb er een goed gevoel aan over gehouden. Mijn interesse lag bij zowel de radiologie als de nucleaire geneeskunde.

Ik had zelf een plan van aanpak gemaakt, waarbij ik eerst zou zorgen dat ik mijn scriptie af zou hebben en gediplomeerd zou zijn; daarna zou ik een cursus Duits gaan volgen.

Die cursus Duits heb ik op aanraden van Frans in Duitsland gevolgd, wat beslist een aanrader is. Frans had het zo gepland dat ik na een week te horen kreeg dat ik voor een sollicitatiegesprek in Bern was uitgenodigd! Het ging hierbij om een vacature bij de nucleaire geneeskunde. Dus aansluitend aan mijn cursus Duits ben ik doorgereisd naar Bern voor mijn gesprek en meeloopdag.

Hier een paar mooie plaatjes van de stad.

 

Daar ging ik dan, op naar het prachtige Bern!

 

Ik was van te voren erg nerveus, vooral over mijn toch nog een beetje gebrekkige Duits.

Gelukkig verliep alles heel soepeltjes en waren de mensen daar erg vriendelijk. Ik had eerst een gesprek met het hoofd van de afdeling en de teamleider. Vervolgens had ik een meeloopdag, waarbij ik de hele afdeling heb kunnen bekijken. Het viel mij op dat de afdeling nogal groot was -niet zo gek ook in een universitair ziekenhuis- ) en dat de mensen heel aardig waren. Ze spraken allemaal Hoch Deutsch met mij en waren niet te beroerd om mij te overal heen te begeleiden. Eén collega heeft mij zelfs een hele tour gegeven door Bern! Ik voelde mij meteen op mijn plek en zag mijzelf daar zeker tussen.

In eerste instantie zag ik mij vooral bij de radiologie werken, maar na de meeloopdag voelde ik mij ook bij de nucleaire ook op mijn plek. Het is mij zeker goed bevallen en gelukkig was dat gevoel wederzijds, want ik mag over een paar weken beginnen!

Voorlopig ga ik in een studio van een van de andere kleinere ziekenhuizen wonen, op niet al te groet afstand van mijn werk. Frans heeft me in contact gebracht met andere Nederlanders, zodat ik al een klein netwerkje heb.

Ik kan niet wachten om er heen te gaan en tot nu toe kan ik zeggen dat het zeker een aanrader is!

 

Groeten van Lotte

 

 

 

 

 

Return

 

©2022 IRIS medical employment - disclaimer |  Privacy Statement & Cookieverklaring  | inloggen