Menu
NL  DE  EN

Christian, MBB, radiologie, Zürich, 24-05-2019

 

 * Zürich!

Mijn interesse in het werken in Zwitserland was gewekt tijdens het derde jaar ofwel het stagejaar van de studie MBRT.

*Uit met vrienden

Destijds liep ik stage in het MCL in Leeuwarden. Een collega van mij in het MCL had via IRIS medical gewerkt en vertelde over haar ervaringen. Gelijk was ik geïnteresseerd en hield het werken in Zwitserland open als optie voor na het afronden van mijn studie. Het leek me een mooie uitdaging en een goede manier om mezelf te ontplooien. Eén jaar later waren mijn gedachtes onveranderd. Ik heb een mail gestuurd naar Frans Dames en vrij snel kreeg ik een mail terug om langs te komen in Den Haag.

Tijdens dit gesprek maakte ik kennis met Frans Dames. Een erg aardige, open, behulpzame en meedenkend man en hij luisterde goed naar mijn wensen. Ik wilde namelijk het liefst in een grote stad in de radiologie werken en op z’n vroegst na september beginnen met het werken in Zwitserland. Samen hebben we uitvoerig de stappen doorgenomen die uitgevoerd moesten worden om in Zwitserland te kunnen solliciteren. Het grote voordeel om via Frans Dames naar Zwitserland te gaan is dat hij ook in Zwitserland wóónt en werkt! Hij kent daar all ins-en outs.

Mijn vaardigheden in de Duitse taal waren destijds nog niet heel goed en daarom adviseerde Frans mij om een taalcursus in Berlijn te doen. Daarnaast had ik referenties nodig van mijn stageplaatsen om de kans te vergroten aangenomen te worden. En tot slot was het van belang om mijn CV om te vertalen naar het Duits. Toen ik weer thuis was en alles nog even goed overwogen te hebben, besloot ik ervoor te gaan. Ik heb Frans bericht en hij heeft me stap voor stap erg goed begeleid.

Begin september ben ik naar Duitsland gereisd om daar mijn Duits te verbeteren (Je kunt wel iets via een leraar of zo via intern gaan doen, maar dat werkt niet echt). Ik had dus voor een spraakcursus gekozen met verblijf bij gastouders. Een ervaring die ik iedereen zou willen adviseren. Ik ben naar Berlijn gegaan. Dat is een ongelooflijk mooie stad waar enorm veel te zien is. Ook de cursus beviel me erg goed. Dagelijks had ik in de middag een paar uur les om zo mijn Duits zo snel mogelijk te verbeteren. Naast het volgen van de cursus was er genoeg tijd om ook veel van de stad te zien.

*Afsluiting van mijn cursus Duits 

Na de cursus had ik gehoopt gelijk naar Zwitserland te kunnen om te solliciteren. Helaas waren er nog geen vacatures in een grote stad in Zwitserland, wat één van mijn wensen was. Ongeveer 4 weken later kreeg ik een berichtje van Frans dat er een vacature was in Zürich, de grootste stad van Zwitserland. Het wachten had zich geloond. Vanaf de sollicitatie is het heel snel gegaan.

Op een dinsdag halverwege oktober ben ik afgereisd naar Zürich. (De reis werd overigens voor een groot deel vergoed door Iris medical.) Rond het middaguur kwam ik aan in het Schulthess Klinik in Zürich. Ik werd zeer warm ontvangen en mocht meteen meelopen. De medewerkers van de radiologie waren erg aardig en allen zeer behulpzaam. Een goede eerste indruk dus. Aan het eind van de middag had ik nog een gesprekje met het hoofd de radiologie wat zeer goed verliep. De volgende dag werd ik weer in de kliniek verwacht. Die dag had ik een gesprek met de HR manager en het hoofd van de radiologie. Zelf had ik het idee dat het niet zo goed verliep, dus het was nog maar even zien hoe alles zou lopen. Aan het eind van de middag had ik weer een gesprekje met het hoofd en de HR manager. Ze vertelden mij dat ze met Frans hadden gesproken en dat ze het erover eens waren geworden mij op de afdeling te willen hebben. Kennelijk had Frans een goed woordje voor me gedaan. Met een tevreden gevoel heb ik de kliniek verlaten met het idee daar twee weken later weer aan te komen om te beginnen met het werken op de afdeling Radiologie. Christian Blankvoort

Inmiddels woon ik nu een week in een personeelshuis van de kliniek in Zürich en het bevalt me erg goed. Natuurlijk is het erg wennen, maar zo is al het nieuwe begin. De eerste 5 werkdagen zijn enorm snel voorbij gegaan en ik heb gemerkt dat het allemaal prima te doen is. De taal is nog vaak een struikelblok, maar collega’s zijn zeer begripvol en behulpzaam en begrijpen dat dat vanzelf met de tijd beter wordt. Ik heb het gevoel een goede keuze te hebben gemaakt en wil Frans erg bedanken mij geholpen te hebben met het realiseren van het krijgen van deze baan. 

 

Groeten van Christian

 

 

Return

 

©2022 IRIS medical employment - disclaimer |  Privacy Statement & Cookieverklaring  | inloggen