Menu
NL  DE  EN

Arjan (Operatieassistent), Zwitserland, 12/07/2011

Datum: 12-07-2011

 

 

Dit bericht is voor iedereen die behulpzaam is geweest bij het beantwoorden van mijn vragen en iedereen die plannen heeft om ook in Zwitserland te gaan werken.

Sinds 1 mei 2011 werk als operatieassistent in een groot ziekenhuis in Basel. Ik wil in het verhaal hieronder in het kort vertellen hoe dit tot stand is gekomen.
 

Na mijn oproep kreeg ik vele reacties en antwoorden op mijn vragen. Van één persoon kreeg ik een persoonlijk bericht. Dit was Frans Dames van IRIS medical employment. Hij zat er direct bovenop en dankzij hem is het gelukt om twee ziekenhuizen in Basel te bezoeken. 
Dit is natuurlijk erg luxe als je zomaar vanuit het niets twee opties krijgt aangeboden om te kunnen werken. Het is natuurlijk niet zo dat je al op voorhand de baan binnen hebt, maar ik kreeg wel erg de indruk dat ze gecharmeerd zijn van werknemers uit Nederland.
Al met al is het ineens erg snel gegaan en nadat ik bij de ziekenhuizen op bezoek ben geweest, waar de ontvangst en de hele dag erg prettig waren, heb ik mijn oog laten vallen op mijn huidige werkgever.

Dit ziekenhuis oogde ten opzichte van een ander groot ziekenhuis een stuk gemoedelijker. Zeker om te starten leek mij dit de beste keuze omdat de kleinschaligheid betekent dat je iedereen snel leert kennen en je niet het gevoel krijgt dat je anoniem blijft.
Nu, na drie weken werken op mijn nieuwe werkplek, kan ik alleen maar zeggen dat het me ontzettend goed bevalt en ik erg tevreden ben over hoe alles tot stand is gekomen en is verlopen. 
Ten aanzien van Frans Dames moet gezegd worden dat hij alles zeer vlot en professioneel heeft aangepakt. Elke vraag die ik stelde werd in een mum van tijd beantwoord. Hij heeft bijna volledig het contact onderhouden met het ziekenhuis en ook werkelijk namens mij gehandeld door het onderste uit de kan te halen en bij de problemen waar je toch tegen aanloopt accuraat te reageren. Mocht het in de toekomst, als ik een ander avontuur aan wil gaan, nodig zijn om de hulp van iemand in te roepen, dan weet ik precies bij wie ik wil aankloppen. 
Als je aan het overwegen bent om ook deze kant op te komen kan je met vragen altijd bij me terecht. Als je bemiddeling nodig hebt raad ik je aan om contact op te nemen met Frans Dames!

 

groeten Arjan

Bestemming: Zwitserland/Basel

Return

 

©2022 IRIS medical employment - disclaimer |  Privacy Statement & Cookieverklaring  | inloggen