Menu
NL  DE  EN

Nienke, verpleegkundige, 12-04-2013

Hoi allemaal!

Voor iedereen die net als mij belangstelling heeft voor een avontuur in Zwitserland, volgt hier mijn verhaal als werkzoekende verpleegkundige die  haar baan via IRIS Medical in Zwitserland heeft gevonden.

 

Het idee om in het buitenland te gaan werken is altijd ergens op de achtergrond aanwezig geweest. Toen ik alle digitale vacaturebanken aan het doorspitten was,  stuitte ik op ervaringen  van Nederlandse verpleegkundigen werkzaam in Zwitserland. Ik heb mijn zoekactie uitgebreid en ben ook gaan zoeken naar mogelijkheden om in Zwitserland te gaan werken. Toen ben ik in contact gekomen met IRIS Medical.  De eerste indruk was positief.  Er werd snel gereageerd en dhr. Dames nodigde mij uit voor een persoonlijk gesprek om alle mogelijkheden en mijn wensen door te spreken.  Mijn eerste gevoel bleek goed te zijn. Dhr. Dames vertelt enthousiast over al zijn ervaringen in Zwitserland. Bovendien heeft hij oog voor je persoonlijke wensen, bereikbaar voor al je vragen en zet zich volledig in om die perfecte baan voor je te vinden! Dit alles leidt er toe dat de bal snel gaat rollen…

Alle documenten en mijn ‘Lebenslauf’ stuurde  ik naar dhr. Dames, waarna hij zorgde voor de contacten met  Zwitserse ziekenhuizen. Tussentijds zoek ik een docent Duits die mij mijn Duits bijspijkert en samen oefenen we het voeren van een sollicitatiegesprek in het Duits.
In februari is het zover, ik ga voor een eerste sollicitatiegesprek naar Zürich. Ik kan in het ‘Personalhaus’ overnachten en naast een sollicitatiegesprek heb ik ook een ‘schnuppertag.’ Het ideale moment om een goede indruk te krijgen van de afdeling en werkzaamheden. Ik word hartelijk ontvangen en heb een gesprek met de ‘Pflegedienstleitung’ en de rest van de dag hang ik de toerist in Zürich uit. De volgende ochtend meld ik mij op de afdeling en loop een dagdienst mee. Wil ik in dit ziekenhuis aan de slag gaan, dan moet ik mijn Nederlandse diploma laten erkennen bij het Zwitserse Rode Kruis, een langdurige procedure met veel papierwerk. Ik kies ervoor nog wat verder rond te kijken. Dhr. Dames blijft zich hiervoor volledig inzetten en houdt mij op de hoogte.  In maart is het weer het zover, ik word uitgenodigd voor een gesprek in een klein regionaal ziekenhuis tussen Zürich en Luzern.  Ik boek weer een ticket naar Zwitserland en in de eerste week van april heb ik mijn sollicitatie. Alles is weer goed geregeld.

Het stadje

 

Ik word zeer enthousiast ontvangen door de ‘Plegedienstleitung.’ Ik voel mij direct op mijn gemak als zij haar enthousiasme over Nederlanders kenbaar maakt. We hebben een leuk gesprek en zij maakt direct duidelijk dat zij mij willen contracteren. Het ‘schnuppern’ bevalt ook hier goed. De afdelingen zijn interdisciplinair, op zaal liggen zowel chirurgische als interne patiënten naast elkaar en in het ziekenhuis hangt een familiaire sfeer. ’s Avonds vlieg ik met een hoofd vol indrukken naar huis, ik overleg met mijn familie en bel de volgende dag dat ik de baan aanneem! Zij zijn blij en ik ook!  

Het ziekenhuis.

 

Werken in Zwitserland is logischerwijs verschillend met dat in Nederland. Naast een goed loon zal mijn werkweek van 42 uur zijn.  Ik ben zeer nieuwsgierig om al die andere verschillen te ontdekken. De eerste periode ga ik in het ‘Personalhaus’ wonen, zodat ik mij  rustig kan oriënteren waar ik wil gaan wonen. De ligging van het ziekenhuis is ideaal, je kunt alle kanten op en ligt in een prachtig dal.  Vanaf 1 juni bij ik verpleegkundige in Zwitserland, dankzij IRIS Medical!

 

 

Return

 

©2022 IRIS medical employment - disclaimer |  Privacy Statement & Cookieverklaring  | inloggen