Menu
NL  DE  EN

Luuk, MBB radiologie Regio Zürich , 07-02-2014

Werken in Zwitserland

Na het behalen van mijn diploma wilde ik eigenlijk direct aan het werk. In eerste instantie heb ik bij verschillende ziekenhuizen in Nederland gekeken naar vacatures op een afdeling radiologie, maar nadat het voor mij duidelijk werd dat in de Randstad - waar ik vandaan kom-  geen werkgelegenheid was ben-  ik verder gaan zoeken. Al gauw vond ik de site van IRIS medical jobs GmbH.

Na overleg met familie en vrienden was ik ervan overtuigd dat Zwitserland zeker grote potentie had voor mijn ontwikkeling binnen het beroep als MBB’er.  Ik stuurde een mail naar Frans Dames, waarop direct gereageerd werd! In korte tijd had ik een afspraak bij hem op kantoor in Den Haag. Bij dit gesprek heeft Frans me eigenlijk alleen maar meer enthousiast gemaakt voor Zwitserland. Door de nuttige tips en verwijzingen bij het gesprek in Den Haag ben ik vervolgens twee weken naar Duitsland gegaan voor de ontwikkeling van mijn Duitse taal. Dit waren twee zeer leerzame, maar ook erg leuke weken. Naast dat ik in deze twee weken Duits heb geleerd en gesproken, heb ik ook  veel mensen leren kennen die ook naar deze cursus kwamen om hun Duits bij te spijkeren. 

Tijdens mijn cursus was er nog voortdurend contact met Frans Dames. Aan het einde van deze twee weken was er zelfs een datum geboekt om zo snel mogelijk naar Zwitserland te gaan. Dit was heel prettig, omdat je dan nog gewend ben om Duits te spreken.

Aangekomen in Zwitserland heb ik op verschillende locaties een sollicitatie gehad. Dit was van tevoren goed geregeld. Zo werd er bij het ziekenhuis een kamer voor me gereserveerd en wist ik duidelijk waar en hoe laat ik ergens moest zijn. Voordeel is dat Frans eigenlijk alle afdelingen goed kent. En voor en na elke sollicitatie relativeer je samen met hem hoe het is gegaan en wat de volgende stappen zijn. Omdat je tijdens het gesprek in Den Haag en de daarop volgende telefoontjes en e-mails je persoonlijke voorkeuren kan geven is elke sollicitatie aan jouw specificaties gerelateerd.

Wat ook prettig is dat Frans voornamelijk in Zwitserland woont en werkt . Hierdoor heeft hij als geen ander allemaal “tips & tricks” die uiteenlopen van voordelig reizen, waar te overnachten en zijn persoonlijke ervaring op de afdelingen. Al met al geeft dat een prettige ervaring om als Nederlander in een vreemd land te solliciteren.

Na mijn sollicitaties waren er DRIE ziekenhuizen die interesse hadden om mij een baan aan te bieden. Nu hoop ik op 1 maart 2014 aan het werk te zijn in Zwitserland.

Met vriendelijke groet,

Luuk

Return

 

©2022 IRIS medical employment - disclaimer |  Privacy Statement & Cookieverklaring  | inloggen