Menu
NL  DE  EN

Jeroen, MBB'er radiologie, 22-04-2013

Zo, ik zit nu een maand in Zwitserland en het bevalt me hier prima! Nooit gedacht dat ik het zou durven, helemaal alleen emigreren. Maar nu zit ik dan toch in Zwitserland met een geweldige baan, warme collega's en een prachtig nieuw land om te verkennen.  Eigenlijk is het nog niet echt doorgedrongen, als je aan het werk bent is het niet veel anders dan in Nederland, alleen de taal is anders.

Het begon als een idee om als ik toch ging verhuizen voor een nieuwe baan, waarom dan niet gelijk de sprong in het diepe maken en naar het buitenland gaan. Nou, zo diep was het dus helemaal niet. Na een mail naar IRIS Medical, kreeg ik 20 minuten later al Hr. Dames aan de telefoon voor een uitnodiging de volgende dag! Na een prettig en open gesprek ging hij op zoek naar vacatures die bij mijn wensen pasten. Twee weken later zat ik in Zwitserland te "schnuppern" in 2 ziekenhuizen, waarvan er één precies had wat ik zocht. Alles goed geregeld door IRIS en tips voor overnachten en reizen waren zeer handig, openbaar vervoer is zeer goed geregeld in Zwitserland (doch prijzig). Hoewel het niet nodig was, was het fijn dat de heer Dames te bereiken was voor eventuele hulp, bovendien stak hij mij een hart onder de riem door onderweg te vertellen dat mijn eerste keuze onder de indruk was van mij.

Nou, daar zit ik dan, in een klein warm en behulpzaam team. Het helpt dat ik al een aardig woordje Duits spreek en communicatie redelijk goed gaat, maar ook met wat minder kom je eind, zeker met behulpzame collega's. Ik word nu lekker ingewerkt in alle verschillende modaliteiten en kan niet wachten tot ik eindelijk MRI mag doen. Daar kun je al terecht met de basis die je in de opleiding hebt gehad! Weet je, eigenlijk is het hier helemaal niet zo anders als in Nederland. Na alles geregeld te hebben rond de verhuizing  ben je eigenlijk gewoon weer met je vak bezig, maar nu heb je een nieuw land om te verkennen en nieuwe mensen om te leren kennen. Ik zit hier voorlopig nog en mijn familieleden kunnen niet wachten tot ze een keertje langs kunnen komen, ze zijn stinkjaloers dat ik dit aangedurfd heb.

Return

 

©2022 IRIS medical employment - disclaimer |  Privacy Statement & Cookieverklaring  | inloggen