Menu
NL  DE  EN

MBB'er radiologie, ziekenhuis Zwitserland, 04-03-2022

Eind januari was het eindelijk zover: ik had de opleiding MBRT afgerond. Naarmate het einde van mijn opleiding in het zicht raakte, begon ik na te denken over wat ik straks wilde gaan doen. Ik houd wel van een beetje uitdaging maar wist nog niet precies wat ik zocht. Alle opties ging ik af, maar ik raakte niet echt enthousiast. Totdat ik Frans Dames tegen kwam. Hij gaf een voorlichting over werken in Zwitserland. Zo sceptisch als ik naar binnen ging, kwam ik enthousiast weer naar buiten. Dit is wat ik zocht!

Al gauw hing ik bij Frans aan de telefoon en na een paar dagen zat ik al bij hem op het kantoor. Samen bespraken we mijn wensen en bekeken we de mogelijkheden. Frans vertelde mij wat over het land, liet mij foto’s zien en hielp bij het opstellen van een actieplan. Omdat ik een stage in Duitsland had gedaan, sprak ik de taal al goed en konden wij gelijk aan de slag. Nadat ik mijn Duitstalige cv had opgestuurd ging het erg snel en kreeg ik een uitnodiging om bij twee ziekenhuizen te komen solliciteren.

Hier mocht ik in ieder ziekenhuis een dagje meelopen op de afdeling, een erg fijne manier om kennis te maken met je toekomstige team en werkomgeving. Alles was perfect geregeld en overal werd ik heel warm en hartelijk ontvangen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een kantonziekenhuis: een middelgroot ziekenhuis in een prachtige omgeving en met een gezellig team waar zelfs enkele Nederlandse collega’s rondlopen.

Gedurende het hele proces heeft Frans mij goed begeleid met veel info en praktische tips en ook nu kan ik nog steeds met vragen bij hem terecht.

Per 1 april mag ik aan de slag. Weer een nieuwe uitdaging tegemoet en ik heb er zin in!

 Nienke 

 

Foto's: hier ga ik werken.

 

Return

 

©2022 IRIS medical employment - disclaimer |  Privacy Statement & Cookieverklaring  | inloggen